1- STEVE JOBS – 2015

Kişisel gelişim filmleri içinde birinci sıradaki filmin başlığı “Steve Jobs”. Teknoloji devi Apple şirketinin kurucusu ve 20. yüzyılın dahi isimlerinden Steve Jobs’ın yaşam öyküsünü yeni bir perspektif ile beyaz perdeye aktaran filmin yönetmenliğini Oscar’lı yönetmen Danny Boyle üstlenirken senaryo Oscar Ödüllü Aaron Sorkin’e ait. Steve Jobs’un bilge ve bir o kadar da hırslı yönünü izleyeceğimiz film Jobs’ın özel hayatına da el atıyor. Kızı Lisa ile olan ilişkisini gözler önüne seren film Walter Isaacson’ın kitabından uyarlandı.

2- THE FOUNDER – KURUCU – 2016

İki kardeşin yenilikçi fast food restoranını (McDonald’s), hırs, inat ve acımasızlık kombinasyonu ile dünyadaki en büyük restoran işletmelerinden birine haline getiren bir satış görevlisi Ray Kroc’un hikayesi.  Linda Cardellini, Patrick Wilson gibi oyuncuların kadroda yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda John Lee Hancock oturuyor. Filmin başkarakterini ise ünlü aktör Michael Keaton canlandırıyor.

3- SOCIAL NETWORK – SOSYAL AĞ 2010

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir fenomene dönüşmüş olan ve milyonların sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının öyküsünü anlatan bir film.

Harvard öğrencisi Mark Zuckerberg dışlandığı kız arkadaşları grubundan intikam almak için bir sosyal ağ sitesi oluşturuyor. Bu, daha sonraları meşhur Facebook olarak bilinecekti. Önce sadece Harvard’da kullanılan Facebook, daha sonra diğer üniversitelerde de açılır ve Ivy League’den Silikon Vadisi’ne tüm dünyada yayılmaya başlar.

4- 3 IDIOT – 3 AHMAK

Hindistan’ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatan film izlenme rekorları kırdı. 2009 yapımı film, eğitim sisteminin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşının yaşadıkları maceraya dayanıyor. Üçlünün başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri bile anlaşılmaz bir şekilde kara bir tablo. Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize kişisel gelişim açısından düşündürücü bir film sunuyor.

5- FORREST GUMP

Kişisel gelişim filmleri içinde en ünlü olanlarından biri Forrest Gump’dır. Aynı zamanda inanılmaz bir kişiliğe ve kıskanılacak bir canlılığa sahip, hafif zihinsel bozukluğu olan bir adam olan Forrest Gump (Tom Hanks) ‘in hikayesini anlatıyor.

Film, Vietnam Savaşı dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri tarihinde çok önemli bir süre boyunca ana karakterin hayat hikayesini anlatıyor. Bu karakteri bazı ünlü tarihi figürlerle komik ve meraklı bir şekilde birleştiriyor.

6- GOOD WILL HUNTING – CAN DOSTUM

Bu film, kişisel gelişim alanında mükemmel bir örnek. Matematik ve fizikte gerçekten yetenekli olan genç bir asi ve baş belası olan Will Hunting’in (Matt Damon) hikayesini anlatıyor. Öğretmeninin kendisini daha iyi bir yaşam için çabalaması konusunda motive etme çabalarına rağmen, en büyük engel yine Will’in kendisiydi. Ama sonunda izleyin ne oldu?

7-UMUDUNU KAYBETME (THE PURSUIT OF HAPPYNESS) – 2006

Will Smith’in başrol oynadığı 2006 yapımı film, kişisel gelişim konusunda harika bir film. Film gerçek hayattan, Chris Gardner’ın hikayesini anlatıyor. Smith’in bu filmdeki rolüyle en İyi erkek oyuncu dalında Akademi Ödülü adaylığına gösterilmesine neden olmuştu. Filmde Chris Gardner, kendisi ve oğlu için daha iyi bir yaşam bulmaya çalışan boşanmış bir baba rolünde. Her ikisi de mutluluk ararken ve daha iyi bir yaşam hayallerini gerçekleştirmeye çalışırken bir dizi engelle karşılaşacaklardır. Bu hikayede, bir erkeğin günlük hayatında başarı için sürekli bir savaşta nelerle karşılaştığını görebiliriz. Gerçek şu ki, bu film yaşama karşı motivasyon gücü sağladığı gibi, başarmanın ve hayal gücüne sahip olup bu gücü korumanın önemine parmak basıyor.

8- THE SHIFT – DEĞİŞİM – 2009

 “The Shift”, Amerika Birleşik Devletleri’nde Michael A. Goorjian’ın yönettiği bir film. Baş kahraman, ünlü “Kendi Kendine Yardım” kitabının yazarı olan Wayne Dyer.

Film boyunca, Dr. Wayner Dyer, birlikte çalıştığı farklı insanlara rehberlik ediyor ve manevi bir danışman olarak hizmet ediyor. Konuşmaların ve deneyimlerin kullanılmasıyla, yaşamın belirli bir nehre akan bir dere olmadığını anlamalarını sağlamaya çalışıyor. Bunun yerine, her bireyin kendi yolunu bulmasına ve kendi “içinde” olanlarını keşfetmelerine yardımcı olmaya çalışıyor.

9-Whiplash (2014)

Küçük yaşlardan itibaren bateri çalmaya başlayan Andrew, işinde tam anlamıyla bir usta olmak ister. Üniversite tercihinde de ülkenin en iyi müzik okulu olarak gördüğü Shcarffer Konservatuarı’na girer. Henüz 19 yaşındadır ama dersler harici var gücüyle antrenman yapar. Bir gün, okulun en sert hocalarından biri olan caz duayeni Terence Fletcher’ın dikkatini çeker. Fletcher Andrew’ü okulun en parlak öğrencilerinin seçildiği ve sürekli yeni yarışmalara hazırlanan “studio band”e seçer. Başarısı kadar acımasızlığıyla da ün yapmış olan Fletcher, Andrew’un kapasitesinin sonuna kadar kullanmadan asla başarmış saymayacaktır. Genç bateristin önünde sadece mesleki bir test değil, psikolojik bir sınav da vardır.